Kissan lääkekaappi

BLOGI_kissan_laakekaappi

Kissat ovat tärkeitä perheenjäseniä ja myös heille on hyvä pitää kodin lääkekaapissa muutamia tuotteita varalta.

Eläinten kuumemittari on hyvä olla lääkekaapissa kissan kuumeen mittaamista varten. Kissan normaalilämpö on noin 38–39 astetta. Jos kissan kirsu on kuuma, voi kuumeen mitata peräsuolesta. Muista liukastaa mittari ennen mittaamista esimerkiksi perusvoiteella. Digitaalinen eläimille suunniteltu kuumemittari, joka mittaa kuumeen kymmenessä sekunnissa, on kissalle mukavin.

Pidä punkkipihdit lähettyvillä päivittäistä punkkitarkastusta varten, jos kissa ulkoilee vapaasti. Punkkikausi kestää keväästä loppusyksyyn.

Lääkekaapissa on hyvä olla sopivia sidetarpeita kissalle esimerkiksi joustavaa sideharsoa, sidetaitoksia ja desinfiointiaine, joka ei kirvele. 

Hammaspesua on hyvä opetella pennusta asti ja mitä parempi hammashoito, sitä terveempänä kissan suu pysyy. Kissoille on olemassa omat hyvältä maistuvat hammastahnat ja sopivan kokoiset hammasharjat.

Käytä kynsien leikkaamiseen aina vain kissoille tarkoitettuja kynsisaksia.

Kissan lääkekaapissa on hyvä olla myös matolääke sisäloishäätöön. 

Korvanpuhdistusainetta käytetään vasta kun korvissa näkyy putsattavaa. 

Kissanmallas helpottaa kissan ummetusta ja karvapallojen kulkua suolistossa. Maitohappobakteerivalmisteet ja rehulisät helpottavat kissan lieviä vatsavaivoja, kuten ripulia. Nutrisal on veteen sekoitettava elektrolyyttijauhe, jolla voi kissaa nesteyttää mm. pahan ripulin iskiessä. Jos kissa ei syö kunnolla, on hyvä olla kotona valmiina Nutri-Plus -geeliä, josta kissa saa tarvitsemansa vitamiinit ja hivenaineet. Vitamax-vitamiinilisää voi antaa silloin, kun kissa ei saa tarvitsemiaan vitamiineja ruoasta, esim. jos se ei syö täysruokaa. Vitamiinilisää on hyvä käyttää myös sairauksien tukihoitona.

Myös kissalle sopiva shampoo voi olla tarpeen. Erilaisista iho-ongelmista kärsiville kissoille on olemassa shampoita, joista löytyy jokaiseen vaivaan oma valmisteensa.

Löydät kissalle tarkoitetut valmisteet täältä.

© Helena Jalonen, apteekkari

bonusjarjestelma